En tiedä mistä aloittaisin ettei tule liian sekavaa tekstiä. Lähdetään vaikka siitä kun viikko sitten kävimme erään henkilön luona jossa katsottiin ja suunniteltiin tulevan talomme piirustukset ja neliömäärät laskettiin rakennuslupaa varten. Mitään lopullisia piirustuksia ei vielä tarvinut tehdä vaan kuulemma vasta sitten tarvitsee kun rakennuslupa on myönnetty.

Tänään eli viikkoa myöhemmin saimme tietää että rakennuslupa ei ehkä mene läpi ja joudumme hakemaan poikkeusluvalla rakennuslupaa. Syy tähän oli että tontille ei kuulemma saa rakentaa toista asuttavaa rakennusta. En ymmärrä miksei tämä käynyt ilmi jo aikaisemmin.Edes tontin omistaja ei tästä ollut tietoinen! Kunnalta oli kaikki mahdolliset rakennusinsinöörit ja muut äijät ovat käyneet katsomassa tonttia eikä tällaisesta ollut mainintaa.

Tontti ei ole meidän oma vaan mieheni sisko vuokraa tonttia meille. Mieheni siskolla on samassa tontissa oma talo johon hän myös haki rakennuslupaa jota hänellä oli jäljellä 250 neliötä. karkeasti laskettuna neliöitä tuli 240  (meidän 130neliötä) ja hänen siskon talo laskettuna.

Tämä kyseinen kaupunki on ilmoittanut, että yrittävät saada nostettua asukasmäärää vuoteen siihen ja siihen mennessä. yrittävät myös saada nuoria uusia asukkaita kunnalleen. Kuinkahan luulevat sen onnistuvan kun ei edes taloa saisi rakentaa.

Mieheni siskon omistama tontti on erittäin suuri ja hän itse halusi, että rakennamme talon kyseiselle paikalle. Naapurit on hyvän matkan päässä eli mitään vieri viereen taloja ei tosiaankaan olisi tulossa (niin syrjässä kun tämä kyseinen paikka on)
Kälyn ja meidän talolla olisi noin 50 metriä etäisyyttä toisistaan.
Jos rakennusoikeutta on jäljellä 250 neliötä niin luulevatko nämä rakennustarkastaja sedät että käly rakentaisi jonkin linnan sinne tai mahdollisesti autotallin jossa on 250 neliötä?

Rakennustarkastajia oli kaksi ja toinen oli erittäin innostunut taloprojektistamme ja sanoi että yrittää kaikkensa että saamme luvan. Taas toinen joka on erittäin hankala ihminen ja häneltä harvoin rakennuslupaa tippuu. Oli tämä kyseinen henkilö käynnyt nuuskimassa tonttia ja sanonut että tämä asia ei ole enää heidän päätettävissä.

Haistakoon paska

Laitan sellaisen hakemuksen että lupa myönnetään ja saa tämä herra rakennustarkastaja nuolla näppejään.

Kiitti ja heippa